Hrvatski|English
header.gif
   
IZBORNIK
Okvir za prijavu
Korisničko ime
Zaporka
Prijava

 


Hrvatska odvjetnička komora
Koturaška 53/II
10000 Zagreb
tel.: +385 1 6165 200 
fax: +385 1 6170 686
hok-cba@hok-cba.hr
www.hok-cba.hr

 

Pozdravna riječ predsjednika

roberttravasweb4_800_600px.jpgPoštovane dame i gospodo,
cijenjene kolegice i kolege,

dobro došli na web stranicu Hrvatske odvjetničke komore. Ovdje možete pronaći podatke o našoj Komori, njezinim tijelima i ustroju kao i opće podatke o odvjetništvu u Hrvatskoj. Putem web stranice možete pretraživati podatke o odvjetnicima, odvjetničkim vježbenicima, odvjetničkim uredima i društvima, a dostupni su i svi propisi relevantni za odvjetničku profesiju.  

 

Robert Travaš,
predsjednik Hrvatske odvjetničke komore
 

Vodstvo Hrvatske odvjetničke komore

više

Potpisan Ugovor o suradnji s Američkom odvjetničkom komorom

Hrvatska odvjetnička komora i Američka odvjetnička komora (American Bar Association - ABA) potpisale su ugovor o suradnji koji, između ostalog, omogućuje članovima HOK-a da se pridruže Međunarodnom odjelu ABA-e. više

Vikend jedrenja za odvjetnike i odvjetničke vježbenike u šibenskom arhipelagu od 9.-11. svibnja 2014.

Vikend jedrenja održati će se na području prekrasnog šibenskog arhipelaga s polaskom iz marine Mandalina u Šibeniku u petak 9. svibnja, odakle će se u popodnevnim satima isploviti prema otoku Zlarinu gdje će se uz ugodnu večeru i prespavati. više

Obavijest

Hrvatska odvjetnička komora željela bi skrenuti pozornost članicama i članovima HOK-a  kako je primijećeno da  u posljednje vrijeme na mail adrese odvjetnika  stižu ponude  koje odvjetnicima nude "određene prednosti" oglašavanjem na web-u. Hrvatska odvjetnička komora željela bi upozoriti svoje članove da se prihvaćanjem sličnih ponuda izlažu disciplinskoj odgovornosti radi kršenja odredaba Kodeksa odvjetničke etike.

više

Zaštita osobnih podataka sudionika prometnih nesreća

više

Predstavljeni pravci reorganizacije pravosuđa

više

Izmijenjeno pravilo 47. Poslovnika Europskog suda za ljudska prava

Dana 1. siječnja 2014. na snagu je stupilo izmijenjeno pravilo 47. Poslovnika Europskog suda za ljudska prava koje donosi određene promjene u odnosu na sadržaj zahtjeva koji se podnosi Europskom sudu.
Promjene se, u prvom redu, odnose na strožu primjenu pravila o obaveznom sadržaju zahtjeva koji se podnose Europskom sudu, te na strožu primjenu rokova za podnošenje takvog zahtjeva.

više

Poziv - Seminari za stručno osposobljavanje odvjetničkih vježbenika

Hrvatska odvjetnička komora u 2014. organizira Seminare za stručno osposobljavanje odvjetničkih vježbenika upisanih u Imenik odvjetničkih vježbenika - kandidata za polaganje pravosudnog ispita. Seminar traje 170 sati, a po završetku seminara sudionici dobivaju Potvrdu o ispunjavanju uvjeta za polaganje pravosudnog ispita.

više

Obavijest

U Narodnim novinama 153/13 objavljen je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o načinu i rokovima obavješćivanja Ureda za sprječavanje pranja novca o sumnjivim transakcijama i osoba i vođenju evidedncije od strane odvjetnika, odvjetničkih društava, javnih bilježnika, revizorskih društava i samostalnih revizora te pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju računovodstvene poslove i poslove poreznog savjetovanja.

više

Novi način podnošenja prijava za mirovinsko osiguranje od 1. siječnja 2014.

Stupanjem na snagu novog Zakona o mirovinskom osiguranju i novog Pravilnika o vođenju matične evidencije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, od 1. siječnja 2014. za poslodavce, odnosno druge obveznike podnošenja prijave, uvode se dvije bitne novine:

više

Europski sud za ljudska prava - obavijest

U Europskom sudu za ljudska prava u tijeku je izrada novog obrasca na kojem će se podnositi zahtjevi tom sudu. Tekst obrasca će tijekom prosinca 2013. biti objavljen na web stranicama Europskog suda za ljudska prava:
www.echr.coe.int
Ovaj obrazac je strogo određene forme i  zahtjevi koji će tom sudu biti podneseni nakon 1. siječnja 2014. biti će odbačeni ukoliko nisi sastavljani na tom obrascu.

Promjene u prijavama za seminare za pripremu pravosudnog ispita

Mole se svi odvjetnički vježbenici koji će do 31.  prosinca 2014. godine imati 18 mjeseci vježbeničkog staža, a koji nisu položili pravosudni ispit i nisu bili na seminarima za pripremu pravosudnog ispita,  da dostave svoje podatke isključivo  na e-mail adresu Hrvatske odvjetničke komore  (hok-cba@hok-cba.hr) najkasnije do 15. listopada 2013. godine.

više

Poziv odvjetnicima i odvjetničkim društvima koji imaju potraživanja prema Ministarstvu pravosuđa

U prilogu dostavljamo dopis ministra financija g. Slavka Linića (klasa 410-01/13-0173131) od 22. kolovoza 2013., kojim je Hrvatska odvjetnička komora pozvana dostaviti podatke o odvjetnicima i odvjetničkim društvima koji imaju potraživanja prema Ministarstvu pravosuđa te podatke o iznosima potraživanja koja bi bila predmet prijeboja s poreznim dugovanjima.

više

Čestitka CCBE-a (Vijeće odvjetničkih komora Europe)

Predsjednik CCBE-a gospodin Evangelos Tsouroulis uputio je 1. srpnja 2013. predsjedniku Hrvatske odvjetničke komore, gospodinu Robertu Travašu i svim članovima HOK-a, čestitku povodom ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije kao i povodom ulaska HOK-a u punopravno članstvu CCBE-a. Hrvatska odvjetnička komora do sada je bila pridružena članica CCBE-a. više

Suradnja HOK-a i Inženjerskog biroa d.d.

Besplatan pristup pravnom portalu Inženjerskog biroa d.d.

inbiro.jpgOdvjetnici već više od pola stoljeća u Inženjerskom birou imaju pouzdanog partnera u svakodnevnom radu: pronalaženju propisa, sudskih odluka i stručne literature.

Pravni portal sadrži sve važeće propise Republike Hrvatske, odabrane sudske odluke, tumačenja zakona i podzakonskih propisa, informacije o člancima objavljenim u stručnoj literaturi te urednički pročišćene tekstove najvažnijih zakonskih propisa.

Pozivamo Vas da se prijavite za besplatno korištenje portala te Vam želimo ugodan rad.

prijava.jpg

Inženjerski biro - Savjetnici od 1952.

Način obračuna troška prema odredbi Tbr.11, toč.2 Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika od 19.12.2012.

više

Obavijest

Mole se odvjetnici da provjere svoje e-mail adrese na web stranici HOK, rubrika Imenik odvjetnika i Imenik odvjetničkih vježbenika. U slučaju da podaci u službenom Imeniku odvjetnika ne odgovoraju stvarnoj e-mail adresi koju odvjetnik koristi (dosta mailova koje Zbor šalje vraćaju se kao neispravni), molimo da se točni podaci dostave Odvjetničkom zboru Zagreb jer će se svi pozivi članovima slati isključivo putem e-maila.

Ugovor o poslovnoj suradnji Hrvatske odvjetničke komore i Narodnih novina d.d.

Hrvatska odvjetnička komora  i Narodne novine d.d. zaključili su Ugovor o poslovnoj suradnji  22. travnja 2011. te I. dodatak Ugovoru o poslovnoj suradnji od 18. srpnja 2012. a kojim  Komora omogućuje  svojim članovima povoljnije uvjete za sklapanje pojedinačnih ugovora o nabavi tiskanica, uredskog materijala, tonera i tinti.

Ponuda Narodne novine d.d.

Suradnja s Inženjerskim biroom

HOK je krajem 2010. godine potpisom Ugovora o dugoročnoj međusobnoj suradnji s Inženjerskim biroom d.d. omogućio svim svojim članovima pravo na besplatan pristup cjelokupnom sadržaju pravnog portala. Radi se o pravnom portalu koji je u pravnoj struci kroz duži niz godina prepoznat kao jedan od najboljih ili najbolji.  Izvješćuju se svi članovi HOK da citirani ugovor traje do 31. prosinca 2013. godine, tako da se cjelokupan sadržaj Pravnog portala ING biroa i nadalje može koristiti besplatno, i to putem web stranice HOK ili izravno na www.ingbiro.com

više

Tumačenje Upravnog odbora u svezi poreznog nadzora poslovanja odvjetničkih ureda

više

Upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore na 2. sjednici održanoj 27. listopada 2012. godine izabrao je članove radnih grupa i komisija HOK, uredništva glasila i časopisa “Odvjetnik”, te  Stručno vijeće Odvjetničke akademije za mandatno razdoblje 2012.-2015. godine.

više

Obavijest

Ured za sprječavanje pranja novca Ministarstva financija izvijestio nas je, temeljem odredbe čl. 88. Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, o Smjernicama o državama koje u nezadovoljavajućoj mjeri primjenjuju mjere sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma. To su: Iran, Demokratska Narodna republika Koreja, Bolivija, Kuba, Ekvador, Etiopija, Indonezija, Kenija, Mianmar, Nigerija, Pakistan, Sv. Toma i Principe, Šri Lanka, Sirija, Tanzanija,Tajland, Turska, Vijetnam, Jemen.
Sve dodatne informacije o rizičnim državama možete dobiti na web stranici MONEYVAL-A (www.coe.int/t/dghl/monitoring/moneyval) i FATF-A (www.fatf-gafi.org).  
  
  
 

Zaštita osobnih podataka

Na temelju odluke Izvršnog odbora Hrvatske odvjetničke komore, imenovan je službenik za zaštitu osobnih podataka. Službeniku za zaštitu osobnih podataka možete se obratiti na adresu Hrvatske odvjetničke komore, Zagreb, Koturaška 53, tel: 01 6165 213; fax: 01 6170838; e-mail: hok-cba@hok-cba.hr  

Obavijest Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo Ministarstva pravosuđa

Neovlašteno korištenje zemljišnoknjižnih podataka od strane tvrtke Vidokrug.com

U privitku pogledajte obavijest Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo Ministarstva pravosuđa o tvrtki Vidokrug.com registriranoj u SAD koja je nelegalnim putem preuzela podatke s e-izvatka te nelegalno koristi zemljišnoknjižne podatke koji nisu ni ažurni niti vjerodostojni.

"Uz potporu i sudjelovanje svih kolega možemo i moramo zaštititi, unaprijediti i promovirati hrvatsko odvjetništvo"

Povodom izbora za predsjednika Hrvatske odvjetničke komore zagrebački odvjetnik Robert Travaš za Odvjetnik govori o tome što namjerava ostvariti na novoj funkciji, koji su uzroci problema u odvjetništvu te kako odvjetnicima osigurati što bolje uvjete za rad u okviru djelatnosti Komore te predstojećeg pristupa EU

više

Poziv članovima da provjere svoje podatke u novom Imeniku na web stranici HOK-a

više

Obavijest o početku rada Općinskog radnog suda

više

Osiguranje odvjetnika od odgovornosti

više

OBAVIJEST O SMJERNICAMA U VEZI S POSTUPANJEM NA PODRUČJU BORBE U SUZBIJANJU FINANCIRANJA TERORIZMA

više

Obavijest o rubrici s podacima o postupku brisanja subjekata bez imovine prema objavama pojedinog trgovačkog suda na web stranici Ministarstva pravosuđa

više

Obavijest o listama dežurnih odvjetnika temeljem odredbe čl. 253. st. 2. Zakona o kaznenom postupku

više

Početna stranica
Tražilica
Propisi o odvjetništvu

Informacije

Imenik&nbsp;<BR>
Pretplata
Časopis odvjetnik
Odvjetnik - aktualni broj
Rights Powered by iSite