Obavijesti

Poziv odvjetničkim vježbenicima za sudjelovanje u online edukaciji Odvjetničke akademije HOK-a

Pozivamo sve odvjetničke vježbenike upisane u Imenik odvjetničkih vježbenika HOK-a u vremenu od 1. siječnja 2019. do 31. kolovoza 2019.,a koji nisu već pohađali edukaciju Odvjetničke akademije HOK-a namijenjenu odvjetničkim vježbenicima radi pripreme za polaganje pravosudnog ispita, da se najkasnije do petka, 29....

Pročitajte više...

Odluka Hrvatske odvjetničke komore o oslobađanju članarina za mjesec svibanj 2020.

Upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore, a na prijedlog Izvršnog odbora HOK-a, donio je 28. travnja 2020. godine,  zbog okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusom i posljedica koje iz toga proizlaze, odluku o oslobađanju plaćanja članarine za članove Hrvatske odvjetničke komore (odvjetnike) za mjesec svibanj 2020. godine.

 

Pročitajte više...

Opći pregled usvojenih mjera za olakšavanje poslovanja u situaciji uzrokovanoj COVID-19

Hrvatska odvjetnička komora u prilogu u informativne svrhe prenosi opći pregled različitih mjera za olakšavanje poslovanja, poreznih izmjena i drugih mjera usvojenih u Republici Hrvatskoj u situaciji  uzrokovanoj COVID-19 virusom. 

Pregled se donosi ljubaznošću društva  EY koje je sastavilo tekst.

 

Pročitajte više...

Odluka Disciplinskog suda HOK o nastavku održavanja rasprava

Disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore donio je 27. travnja 2020. Odluku br. DS-A-1/20-2 o nastavku održavanja rasprava s početkom od 4. svibnja 2020. uz poštivanje mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom (COVID-19). 

Odluka se nalazi u prilogu.

 

Disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore

Pročitajte više...

Dopis ministra pravosuđa RH vezano uz način objavljivanja obavijesti svih sudova u RH

U prilogu se nalazi dopis ministru pravosuđa RH, g. Draženu Bošnjakoviću, o preglednom načinu objavljivanja obavijesti svih sudova u Republici Hrvatskoj, o radnom vremenu sudova, održavanju ročišta te druge obavijesti o radu sudova.

 

Krizni stožer Hrvatske odvjetničke komore

Pročitajte više...

Dopis ministru pravosuđa RH vezano uz Nacrt Zakona Zakona o mjerama kojima se umanjuju posljedice pandemije virusa COVID-19 na djelovanie organa trgovačkih društava

U pirlogu se nalazi dopis koji je Hrvatska odvjetnička komora uputila dana 27. travnja 2020. ministru pravosuđa RH, g. Draženu Bošnjakoviću, a vezano uz Nacrt Zakona o mjerama kojima se umanjuju posljedice pandemije virusa COVID-19 na djelovanie organa trgovačikih društava.

Krizni stožer Hrvatske odvjetničke komore

 

 

Pročitajte više...

Obavijest o aktivnostima Hrvatske odvjetničke komore

Dana 21. travnja 2020. je održan sastanak u Ministarstvu pravosuđa RH kojem su nazočili ministar pravosuđa g.

Pročitajte više...

Odluka Ministra pravosuđa RH o tome da su ispunjeni uvjeti za elektroničku komunikaciju sa sudovima

Ministar pravosuđa RH donio je dana 20. travnja 2020. godine Odluku kojom se utvrđuje da su ispunjeni uvjeti za elektroničku komunikaciju na svim općinskim sudovima, svim županijskim sudovima i Visokom trgovačkom sudu Republike Hrvatske.

Pročitajte više...

Mišljenje HOK od 21.4.20.na Nacrt prijedloga Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima od 20.4.20.

 

Hrvatska odvjetnička komora je dana 21. travnja 2020. Ministarstvu pravosuđa RH dala mišljenje na Nacrt prijedloga Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, koji je Hrvatskoj odvjetničkoj komori dostavljen 20. travnja 2020. 

Pročitajte više...

Detaljne upute za pristup zaštićenom dijelu web stranice HOK-a i za podnošenje zahtjeva za pristup OSS sustavu

Hrvatska odvjetnička komora u prilogu objavljuje detaljne upute za pristup zaštićenom dijelu web stranice HOK-a kao i objašnjenja o tome kako treba podnijeti zahtjev za pristup OS sustavu.

Pročitajte više...

Godišnja izborna skupština Udruge odvjetničkih vježbenika HOK-a

Upravni odbor Udruge odvjetničkih vježbenika pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori, na temelju odluke sa sjednice Upravnog odbora održane 18. svibnja 2020.

Pročitajte više...

E-modul "Tehnika pisanja kaznene presude" 11.05.2020.-07.06.2020

Poštovani odvjetnički vježbenici,

popis s polaznicima prvog termina održavanja e-modula "Tehnika pisanja kaznene presude", koji će se pokrenuti u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. (nakon 18.00 sati), a trajat će do zaključno 7. lipnja 2020., možete pregledati na dnu ove obavijesti.

Pročitajte više...

Odvjetnički zborovi

Impressum

  • Hrvatska odvjetnička komora
  • Koturaška 53
  • 10000 Zagreb
  • Glavni i odgovorni urednik: Josip Šurjak
  • Urednica: Maša Gluhinić
  • Izvršna urednica: Nataša Barac
  • Fotografije na naslovnici: Ivica Bitunjac