47. međunarodni kongres Skilex International u veljači na Rogli

47.  Međunarodni kongres Skilex International održat će se na Rogli (Slovenija) od 2. do  9. veljače 2020. godine. Skilex International (link: https://www.skilex.eu) je udruženje osnovano 1973. koje okuplja stručnjake iz različitih pravnih područja iz cijelog svijeta - suce, profesore pravnih područja, odvjetnike, državne odvjetnike, javne bilježnike, pravne savjetnike i pravnike.
Jedna od najvažnijih aktivnosti istog udruženja je organizacija međunarodnog pravnog kongresa s naglaskom na povezanost prava, sporta, brdsko-planinskih regija i zaštite okoliša, međunarodnih ugovora, marketinga sportskih marki, sportske etike te pokušaja međunarodne regulacije sportskih ugovora i zaštite prava sportaša. Pravni stručnjaci iz različitih pravnih područja okupljaju se na zimskim međunarodnim kongresima u organizaciji udruženja svake godine kako bi kroz stručna predavanja raspravljali o gore navedenim pravnim pitanjima. Posebnu privlačnost ima činjenica da na različitim jezicima sudionici kongresa iznose pravna shvaćanja i svoja očekivanja o razvoju i perspektivama u regulaciji pravnih pitanja povezanih sa sportom i svime što je s istim područjem povezano.
Slijedeći Skilex International kongres je prvi kongres u povijesti udruženja koji će se održati u zajedničkoj organizaciji dvije europske zemlje i to Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a na kojem se očekuje nazočnost više od 100 sudionika.

U prilogu program, poziv i prijavnica.