2018

Dopis Ministarstva zaštite okoliša i energetike vezano uz izdavanje uvjerenja čl. 358a Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima

Hrvatska odvjetnička komora zaprimila je dopis Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 29. kolovoza 2018. koji u svojoj naravi predstavlja mišljenje da odvjetnici sukladno odredbama čl.

Popust na kupnju ulaznica u ZeKaeM-u

ZeKaeM i ove sezone nudi popuste za kupnju ulaznica za članove Hrvatske odvjetničke komore. Slijedom ove ponude ulaznice možete rezervirati po  cijeni od 40  ili 45 kuna (ovisno o predstavi), puna cijena ulaznice je 60 ili 70 kuna.

Posebne pogodnosti člnaovima HOK-a za učenje engleskog jezika za pravnike u školi Legal English

Ovim putem Vas obaviještavamo o organiziranim specijaliziranim tečajevima engleskog jezika za pravnike.  Pozivamo sve zainteresirane, odvjetničke vježbenike i zainteresirane odvjetnike te članove Komore, da se prijave na tečajeve stranih jezika.  Sve tečajeve moguće je upisati u novom semestru zaključno do 4....

Tečajevi stranih pravnih jezika po povoljnijim cijenama u zimskom semestru 2018.

Udruga odvjetničkih vježbenika organizira tečajeve stranih pravnih jezika po povoljnijim cijenama u zimskom semestru 2018. godine. Tečajeve održava Centar za poslovni engleski jezik Moje znanje.

ZeKaeM: Posebna ponuda za predstavu "Proba orkestra"

ZeKaeM nudi članovima Hrvatske odvjetničke komore posebnu ponudu za kupnju ulaznica za predstavu "Proba orkestra", 14. rujan u 20 sati. Cijena ulaznice s popustom je 45 kuna. U prilogu više informacija o predstavi te informacije o tome kako rezervirati ulaznice.

Promjene u načinu prijavljivanja odvjetnika kod predsjednice/zamjenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu

Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu promijenio je način prijavljivanja odvjetnika za sastanke s predsjednicom odnosno zamjenicom predsjednice odjela. Tako će od 1. rujna 2018.

Izmjene Statuta Hrvatske odvjetničke komore

Hrvatska odvjetnička komora je na Skupštini održanoj 7. srpnja 2018. godine, na temelju odredbe članka 41. Zakona o odvjetništvu ("Narodne novine", br. 9/94, 117/08, 50/09, 75/09, 18/11) te članka 7. stavak 1. točka 1. Statuta Hrvatske odvjetničke komore ("Narodne novine", br.

Izmjene Kodeksa odvjetničke etike

Na temelju članka 42. stavak 1. Zakona o odvjetništvu ("Narodne novine", broj 9/94, 117/08, 50/09, 75/09 i 18/11) i članka 7. stavka 1. Statuta Hrvatske odvjetničke komore ("Narodne novine", broj 115/13) Skupština Hrvatske odvjetničke komore, održana 7. srpnja 2018.

Pogodnosti za članove HOK-a za kupnju knjiga nakladničke kuće Fraktura

Za članove i djelatnike Hrvatske odvjetničke komore osigurali smo popust od 35%  na sve knjige nakladničke kuće Fraktura.

XXIII. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika

Poštovane kolegice i kolege,

kao što smo Vas obavjestili, XXIII. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika održat će se od 20. do 23. rujna 2018. u Malom Lošinju.

Stranice