Obavijesti

HOK organizira XXV. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika HOK-a u Trogiru

Hrvatska odvjetnička komora organizira XXV. Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika koje će se održati od 23. do 26. rujna 2021. godine u Trogiru u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i uz suglasnost nadležnog Stožera.

Pročitajte više...

Odvjetnici Ratko Žurić i dr. sc. Tin Matić dobitnici priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić

Prvi puta u deset godina otkako se dodjeljuju nagrade i priznanja Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić dobitnici ovih uglednih nagrada za 2019. godinu su dvojica odvjetnika: Ratko Žurić i dr.sc. Tin Matić.

Pročitajte više...

Sastanak i radna večera predsjedništva CCBE-a i predsjednika HOK-a u Trogiru

Predsjedništvo Vijeća odvjetničkih komora Europe – CCBE održalo je sastanak i radnu večeru u Trogiru, na kojoj im se pridružio i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak.  Uz predsjednicu CCBE-a Margarete von Galen na sastanku su bili i neposredni bivši predsjednik CCBE-a Ranko Pelicarić, trojica dopredsjednika James MacGuill,...

Pročitajte više...

Promjene na stranici za prijavu putem NIAS-a

Sustav e-građani je promijenio stranicu za prijavu putem NIAS-a koja se koristi i za e-komunikaciju. U samoj usluzi e-komunikacije nije ništa promijenilo - razlika je samo kod odabira vjerodajnice.

Pročitajte više...

Obavijest o načinu postupanja u slučaju nedostupnosti i grešaka u funkcioniranju sustava e-komunikacije

Hrvatska odvjetnička komora obavještava svoje članove o načinu postupanja u slučaju nedostupnosti i grešaka u funkcioniranju sustava e-komunikacije i to u onim situacijama kada se ne radi o tehničkim poteškoćama nastalim na strani odvjetnika kao vanjskih korisnika sustava i obveznika elektroničke komunikacije.

Pročitajte više...

Odluka o naplati stvarnih troškova za ponovno traženje i izdavanje odvjetničkih i eID iskaznica

Nadležna tijela Hrvatske odvjetničke komore donijela su odluku o naplati stvarnih troškova za ponovno traženje i izdavanje odvjetničkih iskaznica kao i eID iskaznica i to u slučajevima gubitka ili uništenja iskaznica, promjene osobnih podataka i slično. Odluka će se primjenjivati od 1. siječnja 2021. godine.

Pročitajte više...

IBA organizira besplatnu virtualnu konferenciju IBA Global Showcase

International Bar Association (IBA) organizira od 25. do 29. listopada 2021. godine virtualnu konferenciju IBA Global Showcase koja će biti besplatna za sve sudionike.

Pročitajte više...

Uz zahtjeve za upis u HOK više nije potrebno prilagati državne biljege

Hrvatska odvjetnička komora, sukladno novoj Uredbi o tarifi upravnih pristojbi, obavještava kako uz zahtjeve za upis u Imenik odvjetnika HOK-a kao i uz zahtjeve za upis u Imenik odvjetničkih vježbenika HOK-a više nije potrebno prilagati državne biljege. 

Pročitajte više...

Kongres UIA-e u listopadu u Madridu

Kongres Međunarodne unije odvjetnika (UIA) održat će se od 28. do 30. listopada 2021. godine u Madridu. Kongres će biti održan u tzv. “hibridnom format” (kombinaciji sastanka uživo i online) kako bi na taj način što više ljudi moglo na njemu sudjelovati. 

U privitku se nalaze sve dodatne informacije vezane uz kongres UIA-e u Madridu.

Pročitajte više...

Pravni fakultet u Zagrebu organizira program edukacije "Izmjene ugovora o javnoj nabavi"

Pravni fakultet Sveučiliša u Zagrebu organizira program edukacije “Izmjene ugovora o javnoj nabavi”. Katedra za Upravno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu ima dugogodišnje iskustvo organiziranja edukacija iz fakultetskog programa cjeloživotnog obrazovanja, u sklopu kojeg organizira i ovu edukaciju iz izmjena ugovora o javnoj nabavi.  Ova...

Pročitajte više...

Odvjetnički zborovi

Impressum

  • Hrvatska odvjetnička komora
  • Koturaška 53
  • 10000 Zagreb
  • Glavni i odgovorni urednik: Josip Šurjak
  • Urednica: Maša Gluhinić
  • Izvršna urednica: Nataša Barac
  • Fotografije na naslovnici: Lukša Marotti