Obavijesti OZ Istra

Nova odluka o radu Općinskog suda u Puli

Općinski sud u Puli donio je odluku o radu suda u periodu od 4. svibnja 2020. pa nadalje.

Odluka se nalazi u prilogu.

Obavijest Općinskog suda u Puli o skraćenom radnom vremenu

U prilogu je obavijest predsjednika Općinskog suda u Puli (Pola)  o skraćenom radnom vremenu suda.

Važna obavijest - pojašnjenje o propusnicama

Poštovane kolegice i kolege,

Odluka o načinu rada Općinskog suda u Puli

Općinski sud u Puli objavio je odluku da zbog epidemije izazvane korona virusom neće primati stranke  do 30. travnja 2020 osim u izuzetnim slučajevima. Ista odluka vrijedi i za izdvojene lokacije suda  te za stalne službe u Rovinju. Osi toga, sve rasprave, ročišta i vansjka uredovanja sudskih izvršitelja zakazane od 1. do 30. travnja 2020.

Obavijest o preuzimanju pismena na Općinskom sudu u Puli od 21.12. 2018. do 11.1.2019.

Općinski sud u Puli poslao je dopis u kojem se kaže da odvjetnici na području Istarske županije (odnosno Odvjetničkog zbora Istra) nisu dužni preuzimati pismena u pretincu u razdoblju od 21. prosinca 2108. do 11. siječnja 2019.

Ogledni primjerak specifikacije računa branitelja postavljenog po službenoj dužnosti

Sukladno Pravilniku o visini nagrade odvjetniku određenom za branitelja po službenoj dužnosti i Tarifi o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika a u dogovoru s Ravnateljstvom policije, napravljen je ogledni primjerak specifikacije računa branitelja postavljenog po službenoj dužnosti za prvo ispiti

Kolektivni godišnji odmor odvjetnika Odvjetrničkog zbora Istra

Sukladno odluci Upravnog odbora Odvjetničkog zbora Istra o korištenju kolektivnog godišnjeg odmora u ljetnom periodu od 16. srpnja do 31. kolovoza 2018.

Kolektivni godišnji odmor odvjentika Odvjetničkog zbora Istra

Sukladno odluci Upravnog odbora Odvjetničkog zbora Istra o korištenju kolektivnog godišnjeg odmora u ljetnom periodu od 17. srpnja do 30. kolovoza 2017. koja se odnosi na sve odvjetnike na području Istarske županije (odnosno Odvjetničkog zbora Istra) određuje se da odvjetnici nisu dužni preuzimati pismena u pretincu u razdoblju od 17.

Edukacija u području prevencije pranja novca i financiranja terorizma za 2016.

Odredbom čl. 49. Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma odvjetnici, kao obveznici primjene tog Zakona, dužni su se brinuti o redovitom stručnom osposobljavanju i izobrazbi na području sprječavanja i otkrivanja pranja novca te financiranja terorizma. Stručno osposobljavanje mora se provoditi najmanje jednom godišnje.

Predavanje: "Ustavna tužba i načelo razmjernosti u praksi EU sudova i praksi Ustavnog suda RH"

Predavanje će se održati u utorak 13.12.2016. s početkom u 15.00 sati u Odvjetničkom domu Istre u Puli, Ciscuttijeva 15/III. Predavači su dr.sc. Snježana Bagić, zamjenica predsjednika Ustavnog suda RH i Sanja Trgovac, viša ustavnosudska savjetnica i voditeljica Centra za evidenciju i dokumentaciju Ustavnog suda RH.

Stranice