Potpisan dodatak Sporazuma o suradnji između HOK-a i Pravnog fakulteta u Zagrebu

Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš i dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Igor Gliha potpisali su 13. prosinca 2017. u Hrvatskoj odvjetničkoj komori dodatak Sporazumu o suradnji sklopljen 2007. između HOK-a i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovim dodatkom sporazumu, nastavlja se uspješna suradnja i praktična izobrazba sudenata, jer će se studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu putem aplikacije “Praktična nastava” dostupne na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta moći spajati s odvjetničkim uredima kako bi mogli odraditi praksu. Povodom potpisivanja sporazuma predsjednik HOK-a je istaknuo  kako će ova aplikacija pomoći studentima da se što prije upoznaju s odvjetništvom te dodao kako stupanjem na studentsku praksu student prihvaća i odredbe Kodeksa odvjetničke etike, a posebno odredbe o čuvanju odvjetničke tajne.

"Pravni fakultet smatra kako je važno da studenti imaju praksu na zadnjoj godini studija i tako steknu praktična znanja i vještine. Smatramo da je to izuzetno važno za školovanje budućih pravnika” rekao je prof.dr.sc. Igor Gliha. Prodekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc.dr.sc. Marko Jurić dodao je kako je važno da Pravni fakultet pojača svoju suradnju s vanjskim dionicima, a jedan od važnih dionika je i Hrvatska odvjetnička komora.

Na potpisivanju sporazuma bio je i predsjednik Odvjetničkog zbora Zagreb Josip Šurjak.