Predsjednik HOK-a

Poštovane dame i gospodo, cijenjene kolegice i kolege,

dobro došli na internetsku stranicu Hrvatske odvjetničke komore.  Ovdje možete pronaći podatke o našoj Komori, njezinim tijelima i ustroju kao i opće podatke o odvjetništvu u Hrvatskoj. Putem internetske stranice možete pretraživati podatke o odvjetnicima, odvjetničkim vježbenicima, odvjetničkim uredima i društvima, a dostupni su i svi propisi relevantni za odvjetničku profesiju.  

 

 

 

 

 

 

Robert Travaš
predsjednik Hrvatske odvjetničke komore

 

Životopis

Robert Travaš rođen je 1963. godine u Puli, osnovnu školu završio je u Umagu, a srednjoškolsko obrazovanje u Zagrebu. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1987. godine, a 1989.  položio je pravosudni ispit.

U Imenik odvjetničkih vježbenika upisan je 3. lipnja 1987. godine na vježbi kod Bosiljka Mišetića i Nikice Valentića, odvjetnika u Zagrebu. Za predsjednika Organizacije odvjetničkih vježbenika Hrvatske odvjetničke komore izabran je 1989. godine.

Odvjetničku vježbu završio je u srpnju 1990. godine. Tada postaje tajnik Izvršnog vijeća Skupštine Grada Zagreba, zatim savjetnik predsjednika Republike Hrvatske, pomoćnik Predstojnika ureda predsjednika Republike Hrvatske, te 1992. godine šef kabineta predsjednika vlade Republike Hrvatske. Tijekom 1991. godine, po programu i sponzorstvu američke nevladine udruge “National Forum Foundation”, radio je u uredu Billa Goodlinga, kongresmena u Kongresu SAD-a, kao i u Senatu SAD-a u uredu senatora Brocka Adamsa. 

Odvjetništvu se vratio 1. lipnja 1993. Robert Travaš bio je izabran za člana Upravnog odbora Odvjetničkog zbora Grada Zagreba, a od 2009. do 2012. obnašao je dužnost predsjednika Odvjetničkog zbora Grada Zagreba.

Robert Travaš bio je i član Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore, te je od 2009. do  2012. bio dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a u lipnju 2012. godine, nakon dvadeset godina neprekidnog odvjetničkog rada, kolege odvjetnici izabrali  su ga za predsjednika Hrvatske odvjetničke komore. 

Robert Travaš aktivno govori engleski jezik, a služi se i talijanskim jezikom.