31. Hrvatski arbitražni dani 7. i 8. prosinca 2023. godine

Međunarodno savjetovanje 31. Hrvatski arbitražni dani održat će se 7. i 8. prosinca 2023. godine u organizaciji Stalnog arbitražnog sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Hrvatski arbitražni dani jedno su od najuglednijih međunarodnih savjetovanja u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi u području međunarodne trgovačke arbitraže i sigurno je jedno od arbitražnih savjetovanja s najduljom tradicijom ne samo u Europi, nego i na svjetskoj razini.

Tema ovogodišnjeg savjetovanja od izuzetne je važnosti za sve arbitražne praktičare i vjerojatno jedna od tema iz arbitraže u vezi s kojom postoje najveće podjele, a to je “Izvođenje dokaza u arbitraži”. Sudjelovanje arbitara, odvjetnika, vještaka, profesora, svih s velikim međunarodnim iskustvom, iz više od deset različitih jurisdikcija, okupljenih u pet panela, omogućit će cjelovit poredbeni međujurisdikcijski prikaz ove izazovne teme. Prvi panel o “Izabranim pitanjima” pripremit će pozornicu za sljedeća četiri panela, “Dokazivanje ispravama”, “Svjedoci”, “Vještaci” i “Raspravna ročišta” koji će ne samo osnovna, već i ona najaktualnija, koja se postavljaju u postupku izvođenja dokaza.

Program se nalazi u prilogu a na linku dodatna objašnjenja u vezi prijave: https://www.hgk.hr/31-hrvatski-arbitrazni-dani-najava

31. HAD – program