Anketa World Justice Projecta o vladavini prava u zemljama članicama Europske unije

Nezavisna i multidisciplinarna organizacija World Justice Project (WJ), koja radi na promociji vladavine prava diljem svijeta, radi na projektu razvijanja novih pokazatelje za procjenu vladavinu prava na subnacionalnoj razini u zemljama članicama Europe unije (EU Subnational Rule of Law Study Project).

Studija uključuje prikupljanje podataka za procjenu jakih i slabih strana u području pravosuđa, upravljanja i vladavine prava u 110 subnacionalnih regija u svim državama članicama EU-a. Europska komisija namjerava te podatke iskoristiti kako bi dopunila postojeće procese evaluacije vladavine prava. Za prikupljanje podataka koriste se upitnici koje trebaju ispuniti pravni stručnjaci u određenoj zemlji s iskustvom u građanskom, trgovačkom, kaznenom, ustavnom i radnom pravu.

Kako bi ovaj projekt bio uspješan, potrebna je visoka stopa odaziva pravnih stručnjaka te stoga WJP moli odvjetnike, članove Hrvatske odvjetničke komore, da se prijave i ispune anketu. Rok za ispunjavanje ankete je produljen do 30. travnja 2024. godine.

Pojedinosti o tome kao se prijaviti i ispuniti anketu, odvjetnici mogu pronaći na poveznicihttps://s.alchemer.com/s3/WJP-EU-Registration