Prava korištenja

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Dobrodošli na web stranicu Hrvatske odvjetničke komore www.hok-cba.hr.

Hrvatska odvjetnička komora (dalje u tekstu: HOK) omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja na svojoj web stranici u skladu s ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice.

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice te svih njenih dijelova smatra se da ste upoznati s ovim Uvjetima korištenja i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćate koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

HOK polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Linkovi na druge web stranice

Web stranica se sastoji od vlastitih sadržaja, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih samo za članove HOK-a, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i HOK se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Obveze korisnika

Korisnicima web stranice strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje;
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Registracija korisnika za zaštićeni portal

Članovi HOK-a imaju mogućnost pristupa zaštićenom dijelu web stranice.

Kako bi mu mogli pristupiti, potrebno je izvršiti registraciju. Registracijom korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve svoje aktivnosti na web stranici.

Članovima HOK-a se na zaštićenom portalu nude razne usluge kao što su:

  • seminari i predavanja u svrhu kontinuirane edukacije članova HOK-a;
  • izdavanje potvrda koje izdaje HOK (potvrda o sjedištu ureda i slično);

Registracija se kreira samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Kako biste se informirali na koji način prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke, molimo Vas da pročitate Politiku o zaštiti osobnih podataka (staviti link) i Pravila o kolačićima (staviti link).

Navedeni dokumenti čine sastavni dio ovih Uvjeta korištenja.

Kršenje Uvjeta korištenja

Za kršenje odredbi Uvjeta HOK zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

HOK zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na web stranici bez obaveze prethodne najave.

Izmjene Uvjeta korištenja

Ovi Uvjeti korištenja mogu se povremeno mijenjati kako bi se uskladili s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih Uvjeta korištenja kako biste imali najnovije informacije.

Objavom na web stranici smatra se da su korisnici obaviješteni o novim Uvjetima korištenja te je dužnost korisnika da redovno prate promjene. Smatra se da je korisnik prihvatio nove Uvjete korištenja ako u roku od 8 dana od dana objave nije prigovorio na iste.

Kontakt podaci

Za ostvarenje Vaših prava i za sva dodatna pitanja molimo kontaktirajte nas:

Hrvatska odvjetnička komora
Koturaška 53/II, Zagreb
OIB: 97760500066
Telefon: 01/6165200
E-mail: hok-cba@hok-cba.hr