Konferencija Klauzule više sile i promijenjenih okolnosti – Primjena u uvjetima geopolitičkih i ekonomskih izazova 6. lipnja 2023.

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora sa zadovoljstvom vas pozivaju na konferenciju Klauzule više sile i promijenjenih okolnosti – Primjena u uvjetima geopolitičkih i ekonomskih izazova koja će se održati u utorak, 6. lipnja 2023. godine, od 9:30 do 15:30 sati, u vijećnici HGK, na adresi Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Konferencija će okupiti vrsne govornike – predstavnike akademske zajednice, odvjetničke struke, građevinskog sektora, zračnog prijevoza te farmaceutske, naftne i elektroindustrije, koji će s okupljenim sudionicima podijeliti svoja znanja i iskustva vezana uz aktualnosti u pravu i praksi ugovaranja te primjene klauzula više sile (force majeure) i promijenjenih okolnosti (hardship) u uvjetima recentnih ekonomskih i geopolitičkih zbivanja izazvanih javnozdravstvenim mjerama uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, inflacijom i ekonomskim sankcijama EU-a prema Ruskoj Federaciji.

U sklopu konferencije renomirana međunarodna stručnjakinja za trgovačko pravo, odvjetnica gđa Valle García de Novales, održat će radionicu Impact of Force Majeure and Hardship on International Commercial Contracts (Utjecaj više sile i promijenjenih okolnosti na međunarodne trgovačke ugovore), na engleskom jeziku, na kojoj će polaznike upoznati s praktičnim pitanjima kao što su: pravilno stipuliranje klauzula više sile i promijenjenih okolnosti u međunarodnim trgovačkim ugovorima; razlike u tretmanu više sile i promijenjenih okolnosti u anglosaksonskom i kontinentalnom pravu; pravilan odabir mjerodavnog prava za navedene klauzule u prekograničnim trgovačkim ugovorima; implikacije dviju klauzula na ispunjenje međunarodnih trgovačkih ugovora.

Više o tome: https://hgk.hr/icc-hrvatska/konferencija-klauzule-vise-sile-i-promijenjenih-okolnosti-primjena-u-uvjetima-geopolitickih-i-ekonomskih-izazova-najava