Online tečaj “Djeca izbjeglice i migranti” otvoren i za odvjetnike

Pravosudna akademija, u suradnji s Programom HELP Vijeća Europe koji je namijenjen online edukaciji pravnika o ljudskim pravima, organizira online tečaj „Djeca izbjeglice i migranti“. 

Tečaj će se održati na hrvatskom jeziku, u cijelosti u online okruženju, pod mentorstvom mr. sc. Lare Barberić, pomoćnice zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava, i sutkinje Visokog upravnog suda RH Snježane Horvat Paliske. Osim sudaca i sudskih savjetnika, u tečaj će se uključiti i kolege iz Ministarstva unutarnjih poslova.

S obzirom na tematiku,  tečaj bi mogao biti zanimljiv i odvjetnicima.

Kako bi zainteresirani odvjetnici mogli lakše planirati svoje obaveze i dobiti jasniju sliku o načinu organizacije ovog tečaja, u su šaljem informacije o tome kako tečajevi iz Programa HELP Vijeća Europe obično izgledaju za sve one koji ih još nisu imali prilike pohađati.

  • Tečajevi se odvijaju u nekoliko modula.
  • Svaki modul je otvoren nekoliko tjedana.
  • U tom vremenu, svaki polaznik sam prolazi materijale, čita i rješava svojim tempom u vrijeme koje mu/joj odgovara.
  • Drugim riječima, nema bojazni da svi polaznici istovremeno moraju sudjelovati u nekim online vježbama, sastancima i slično.

Jedino će se predstavljanje tečaja i upoznavanje s mentoricama održati uživo, a sudjelovanje nije obavezno. Predstavljanje je planirano za 24. svibnja 2024. od 10:00 do 14:00 s pauzom za ručak.

Odvjetnici se  do 20. svibnja 2024. mogu prijaviti na mail: nella.popovic@pravosudje.hr

U privitku kratak opis tečaja planirani hodogram tečaja.

Ukratko o tečaju final

Hodogram tečaja