Poziv na edukaciju na temu zaštite medijskih sloboda i defamacije za odvjetnike/ice i druge pravne stručnjake/inje

Kuća ljudskih prava Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske organizira dvije edukacije na temu medijskih sloboda i defamacije s ciljem jačanja kapaciteta odvjetnika/ica i drugih pravnih stručnjaka/inja u razumijevanju ravnoteže između dva prava, prava na slobodu izražavanja i prava na privatnost (zaštita časti i ugleda), uključujući razumijevanje standarda postavljenih u jurisprudenciji ESLJP.

Ovim putem pozivamo odvjetnice_ke i odvjetničke vježbenike da se prijave na jednu od dviju poludnevnih edukacija ili da putem svoje mreže proslijedite navedeni poziv odvjetnicima kojima je ova edukacija i namijenjena.
Prva edukacija održati će se 17. ožujka 2022. godine u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (mala dvorana) u trajanju od 10 do 14 sati. Druga edukacija (hibridna) održat će se 18. ožujka 2022. godine od 10 do 14 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva s time će sudionici/ice imati mogućnost sudjelovanja i u online obliku.

Edukaciju će pripremiti i voditi odvjetnice Vesna Alaburić i Vanja Jurić.

Program edukacije dostavljamo u prilogu ovom pozivu.

Molimo Vas da se prijavite najkasnije do 15. ožujka 2022. godine bilo prijavom na poveznici ili na mail: tea.dabic@kucaljudskihprava.hr

 

Poziv na edukaciju_zaštita medijskih sloboda i defamacije Program treninga za odvjetnike_17.3.2022. Program treninga za odvjetnike_18.3.2022.