Poziv odvjetnicima na sudjelovanje na nacionalnim treninzima u projektu INNOCENT

Kuća ljudskih prava uputila je poziv odvjetnicima koji žele sudjelovati na nacionalnim treninzima na temu presumpcije nevinosti u kontekstu elektroničkih dokaza u sklopu projekta INNOCENT. Projekt INNOCENT fokusiran je na postupovna prava osumnjičenih ili optuženih osoba, a posebice na njihovo pravo da se smatraju nevinima dok im se ne dokaže krivnja, kao i tumačenje presumpcije nevinosti u kontekstu elektroničkih dokaza.

Cilj projekta je poboljšati suradnju između europskih jurisdikcija i razumijevanje korelacije između pretpostavke nevinosti i elektroničkih dokaza, a glavni dionici koji se namjeravaju obuhvatiti aktivnostima ovog projekta uključuju suce, državne odvjetnike i odvjetnike (branitelje) u zemljama partnericama.

Treninzi će se održati 5. i 6. lipnja 2023. u Zagrebu i 12. i 13. lipnja 2023. u Splitu. Prijava za sudjelovanje moguća je do 15. svibnja 2023. elektroničkom poštom na adresu martina.refi.homolak@kucaljudskihprava.hr. Svim prijavljenim sudionicima/cama bit će poslan konačni program rada.

U prilogu više detalja o projektu kao i poziv na sudjelovanje.

Poziv na nacionalni trening HOK-INNOCENT projekt.docx