Simpozij “Multidisciplinarni aspekti medicinskog vještačenja kod spolnog zlostavljanja” 10. prosinca 2022. u Zagrebu

Hrvatsko društvo za medicinska vještačenja HLZ-a u suorganizaciji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH organizira Simpozij „Multidisciplinarni aspekti medicinskog vještačenja kod spolnog zlostavljanja“.

Simpozij će se održati  10. prosinca 2022. s početkom u 8,30 sati u Velikoj dvorani HLZ, Šubićeva 9 u Zagrebu.

Spolno zlostavljanje je ozbiljan društveni problem i ma koliko se o njemu izvještavalo, još uvijek široko rasprostranjeno te nedovoljno prepoznato s često pogubnim posljedicama za žrtve spolnog nasilja. Cilj ovog Simpozija je da se s različitih aspekata pristupi ovoj nažalost vrlo aktualnoj problematici suvremenog društva.                                                                                                                                                                               Teme predavanja obuhvaćaju problematiku spolnog zlostavljanja s medicinskog aspekta (ginekološkog, sudsko-medicinskog, pedijatrijskog, psihijatrijsko-psihološkog), teološkog te kazneno-pravnog aspekta uz pozvane eminentne predavače iz RH i iz inozemstva.

Planirano je da se održi 12 predavanja, svako u trajanju 15 minuta, uz raspravu nakon predavanja te medijsku podršku različitih medija.

U prilogu program.

Simpozij HDMV – predavači + program , 2022