Stručni skup “Stručni suradnici u obiteljskim odjelima” 6. prosinca 2022. u Zagrebu

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mlade organizira javnu tribinu, stručni skup na temu: „Stručni suradnici u obiteljskim odjelima“ koja će se održati 6. prosinca 2022. godine,  od 13,00 do 15,00 sati, Zagreb, Kaptol 27.

Ovom tribinom ćemo prikazati prava djece i odlučivanja sudaca u obiteljskim odjelima uz pomoć stručnih suradnika. Obveze stručnih suradnika u obiteljskim odjelima i što od njih očekujemo je novina u pravnom sustavu Republike Hrvatske. Dugogodišnji rad stručnih suradnika u kaznenom maloljetničkom pravu Republike Hrvatske je već u pravnom sustavu 40 godina, a propisan je Zakonom o sudovima za mladež i Pravilnikom o radu stručnih suradnika izvan pravne struke na poslovima delinkvencije mladih i kaznenopravne zaštite djece u državnim odvjetništvima i na sudovima. Stručni suradnici obiteljskih odjela trebaju doprinijeti kvaliteti u donošenju odluka koja se odnose na djecu i njihova prava.  Iznijet će se pogled na mogućnosti i izazove rada stručnog suradnika u obiteljskim odjelima.

Uvodničari u javnu tribinu, stručni skup, bit će:

  1. Tijana Kokić sutkinja obiteljskog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu
  2. Xx, stručna suradnica obiteljskog odjela Općinskog suda u Velikoj Gorici,
  3. Matea Babić viša stručna suradnica Županijskog suda u Zagrebu

Moderator okruglog stola bit će:

Dr.sc. Lana Petö Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda RH

Pozivaju se: suci, državni odvjetnici, odvjetnici, policajci, pravobranitelji, stručni suradnici za mladež, savjetnici, socijalni radnici, socijalni pedagozi, učitelji, nastavnici, profesori, psiholozi, psihijatri, pedijatri, stručnjaci za djecu i mlade i predstavnici vladinih i nevladinih organizacija.