Josip Šurjak na izbornoj redovitoj Skupštini Hrvatske odvjetničke komore dobio drugi predsjednički mandat

Na izbornoj redovitoj Skupštini Hrvatske odvjetničke komore, koja je održana 10. srpnja 2021. godine u Zagrebu, za predsjednika Hrvatske odvjetničke komore ponovno je izabran Josip Šurjak, odvjetnik u Zagrebu.

Delegati-predstavnici svih odvjetničkih zborova u Republici Hrvatskoj dali su povjerenje Josipu Šurjaku i izabrali ga da sljedeće tri godine vodi krovnu organizaciju hrvatskih odvjetnica i odvjetnika. 

Josip Šurjak rođen je 2. ožujka 1969. godine u Starom Gradu na Hvaru. Diplomirao je 8. srpnja 1994. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore upisan je 1. siječnja 1998. godine sa sjedištem ureda u Zagrebu. Josip Šurjak bio je predsjednik Odvjetničkog zbora Zagreb od 2015. do 2018. godine, te član Upravnog odbora HOK-a i član Izvršnog odbora HOK-a.

Prvi puta je za predsjednika Hrvatske odvjetničke komore izabran na izbornoj Skupštini HOK-a 7. srpnja 2018. godine.

Na Skupštini su dodijeljena i visoka priznanja Hrvatske odvjetničke komore. Plaketu dr. Ivo Politeo s poveljom, najviše priznanje HOK-a, dobio je Domagoj Čajkovski, odvjetnik u Rijeci. Dragutin Kasapović, odvjetnik u Zagrebu, dobitnik je Nagrade Mario Kos, za najbolji stručni članak odvjetnika objavljen u časopisu “Odvjetnik”.