Obavijest Financijskog inspektorata RH članovima Hrvatske odvjetničke komore

Financijski inspektorat RH je 8. srpnja 2022. godine završio s prikupljanjem podataka putem Upitnika o usklađenosti sa Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Upitnik više nije moguće popuniti on-line, ali ukoliko netko nije dobio poziv, odnosno pozivnicu (link) na Upitnik od strane Financijske agencije (FINA), slobodno se može obratiti Financijskom inspektoratu na tel. broj 01 6345 317 ili mailom na: info.fi@mfin.hr, koji će predmetni Upitnik dostaviti putem mail-a, te je i dalje spreman pružiti odvjetnicima pomoć u objašnjenju značaja pojedinih pitanja iz Upitnika i dati daljnje upute.

Također oni obveznici koji su popunili Upitnik on-line putem pozivnice (linka) na Upitnik od strane Financijske agencije (FINA), za predmetni Upitnik nije potrebno tražiti potvrde jer Financijski inspektorat ima sve podatke vezano uz Upitnik i datume popunjavanja istog.

Također, ovim putem Financijski inspektorat se zahvaljuje Hrvatskoj odvjetničkoj komori i njezinim članovima na suradnji i velikom odazivu.