Redovita Skupština Hrvatske odvjetničke komore

Redovita Skupština Hrvatske odvjetničke komore održana je u subotu 9. srpnja 2022. godine u Zagrebu. Na Skupštini su sudjelovali delegati iz svih odvjetničkih zborova Republike Hrvatske.

Jedan od gostiju na Skupštini bio je i ministar pravosuđa i uprave RH dr.sc. Ivan Malenica koji je u svom pozdravnom govoru istaknuo važnost odvjetništva te kazao kako je zajednički cilj Ministarstva pravosuđa i uprave kao i HOK-a vraćanje povjerenja građana u pravosuđe.

Predsjednik HOK-a Josip Šurjak u svom je izvješću govorio o radu Komore tijekom protekle godine kao i svim problemima s kojima se danas odvjetništvo suočava a izvješća su podnijela sva nadležna tijela Komore. Šurjak je posebice ukazao na novu obvezu godišnje edukacije odvjetnika kao i na sve veću digitalizaciju i Komore i pravosuđa u RH

Na Skupštini je bivšem predsjedniku HOK-a Leu Andreisu uručeno najviše priznanje hrvatskog odvjetništva – Plaketa dr. Ivo Politeo s poveljom. Mladenu Klasiću, drugom dobitniku ovogodišnje Plakete dr. Ivo Politeo, priznanje će biti uručeno naknadno.