Savjetovanje s javnošću pri donošenju Izmjena Pravila o utvrđivanju programa, postupka i načina provedbe ispita iz poznavanja pravnog poretka Republike Hrvatske

Hrvatska odvjetnička komora izvješćuje da se s danom 20. prosinca 2022. otvara savjetovanje s javnošću pri donošenju Izmjena Pravila o utvrđivanju programa, postupka i načina provedbe ispita iz poznavanja pravnog poretka Republike Hrvatske, sukladno članku 11. Zakona o pravu na pristup informacijama.

Savjetovanje će biti otvoreno od 20. prosinca 2022. do 20. siječnja 2023. te se zainteresirani pozivaju da svoje prijedloge i mišljenja na Nacrt prijedloga Izmjena Pravila o utvrđivanju programa, postupka i načina provedbe ispita iz poznavanja pravnog poretka Republike Hrvatske dostave najkasnije do 20. siječnja 2023. na e-mail adresu: hok-cba@hok-cba.hr.

U prilogu ove obavijesti nalazi se Nacrt prijedloga Izmjena Pravila o utvrđivanju programa, postupka i načina provedbe ispita iz poznavanja pravnog poretka Republike Hrvatske, s popratnim dokumentom u kojem se navode razlozi donošenja i ciljevi koji se donošenjem Izmjena Pravila o utvrđivanju programa, postupka i načina provedbe ispita iz poznavanja pravnog poretka Republike Hrvatske žele postići.