Vrhovni sud RH na svojim internetskim stranicama objavio “Pravna shvaćanja povodom dopuštenih revizija od 1. rujna 2019.”

Na mrežne stranice Vrhovnog suda Republike Hrvatske uvršten je  23. prosinca 2022. godine novi sadržaj: „Pravna shvaćanja povodom dopuštenih revizija od 1. rujna 2019.“ do kojeg se dolazi odabirom izbornika „Sudska praksa i propisi“ te potom klikom na link „Pravna shvaćanja i zaključci“.

Na tom mjestu mogu se pronaći svi odgovori u obliku sentenca iz odluka u povodu revizija koje su podnesene na temelju dopuštenja. Radi se o odlukama donesenim nakon 1. rujna 2019. kada je stupila na snagu Novela ZPP s novim konceptom revizije.

Odluke su posložene u nomenklaturi koja olakšava pretraživanje po ključnoj riječi ili po člancima mjerodavnih propisa.

Za napomenuti je da se radi o postavljenim pitanjima koja su važna u općem interesu, odnosno za osiguranje jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti svih u njegovoj primjeni ili za razvoj prava kroz sudsku praksu. Dakle, radi se o najvažnijim odlukama presedanskog karaktera pa će objava tih odluka pomoći u radu ne samo nižih sudova već i stranaka, a što bi trebalo dovesti do veće pravne sigurnosti.

Na link rubrike može se doći i direktno na poveznici:

https://www.vsrh.hr/pravna-shvacanja-povodom-dopustenih-revizija-od-192019.aspx