Zaklada Zlatko Crnić dodjelom stipendija u HOK-u obilježila 30. godišnjicu rada

Dodjelom godišnjih stipendija najboljim studentima pravnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, Zaklada Zlatko Crnić obilježila je 13. prosinca 2023. godine u Hrvatskoj odvjetničkoj komori 30. godišnjicu svoga rada.

„Današnja svečanost je posebna jer njome obilježavamo 30. godina rada Zaklade koja je osnovana nakon tragične pogibije Zlatka Crnića s ciljem očuvanja sjećanja na Zlatka Crnića te s ciljem vrednovanja najboljih studenata pravnih fakulteta u Hrvatskoj i promicanja izvrsnosti“, kazao je upravitelj Zaklade dr.sc. Danko Špoljarić.

U trideset godina rada Zaklada je dodijelila 700 stipendija najboljim studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj, čiji je prosjek ocjena bio viši od 4,8 a posljednjih dvadesetak godina Zaklada je novčano pomagala i djecu tragično stradale sutkinje Ljiljane Hvalec.

Upravitelj Zaklade stoga je zahvalio i suosnivačima Zaklade, među kojima je i Hrvatska odvjetnička komora, kao i podupirateljima Zaklade bez kojih Zaklada ne bi mogla raditi i ostvarivati svoje ciljeve.

Iris Gović Penić govorila je o Zlatku Crniću, koji je osim toga što je bio vrstan pravnik i predsjednik Vrhovnog suda RH, bio i dobar i svestran sportaš te izvrstan karikaturist.

Ove godine Zaklada Zlatko Crnić dodijelila je 13 stipendija najboljim studentima pravnih fakulteta u zemlji.

Na svečanosti u Hrvatskoj odvjetničkoj komori okupili su se uz stipendiste i predstavnike Zaklade i predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović, zamjenica predsjednika Vrhovnog suda RH Gordana Jalšovečki, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu prof. dr.sc. Ivan Koprić, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš te brojni drugi ugledni gosti.