Način rada Trgovačkog suda u Osijeku i Stalne službe u Slavonskom Brodu

Poštovane kolegice i kolege,

s obzirom da je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija bolesti COVID-19, rad u Trgovačkom sudu u Osijeku i Stalnoj službi u Slavonskom Brodu, u prethodnom razdoblju je organiziran kroz dežurstva, na način da su se poduzimale samo hitne radnje i registarski postupci.

Razvoj situacije nije moguće predvidjeti, ali imajući uvidu da Stožer civilne zaštite najavljuje popuštanje mekih mjera, radi eventualne pripreme budućeg rada suda, odlučeno je da od 4. svibnja 2020. suci počnu zakazivati i održavati određena ročišta u kojima nema puno stranaka, svjedoka i slično, te da ih održavaju u prikladnim prostorijama kako bi se poštivale mjere zaštite.

U tom smislu izvještavamo kolegice i kolege da angažiraju kolege u zamjeni koji se nalaze u sjedištu suda u Osijeku i Slavonskom Brod, kako bi se izbjegle situacije da punomoćnici ne mogu pristupiti ročištima.

Ujedno se pozivanju odvjetnici da sve podneske sudu upute elektroničkim putem i da nikakve pisane podneske ili dokumentaciju ne predaju fizički na ročištima. Punomoćnici bi trebali pristupiti u sud neposredno prije zakazanog ročišta, kako bi se izbjegao nepotreban kontakt sa sudionicima ranijeg ročišta, a sve imajući u vidu prostorno ograničenje u zgradama suda.

U ovom trenutku nije moguće propisati i predvidjeti sve situacije, pa molimo za razumijevanje, a sud će nastojati organizirati rad u ovim novim uvjetima vodeći računa o konkretnim prilikama u sudu i općoj situaciji.

S poštovanjem,

Andreas Mlikota, odvjetnik

Predsjednik OZ Osijek