Obavijest članovima OZ Osijek o radu sudova i radu Odvjetničkog doma u Osijeku

SVIM ČLANOVIMA OZ OSIJEK

Poštovane kolegice i kolege,

dana 16. ožujka obavio sam razgovore s predsjednicom Trgovačkog suda u Osijeku gđom Mirjanom Baran, predsjednicom Općinskog suda u Osijeku gđom Zrinkom Šeks Poštić i predsjednicom Općinskog suda u Đakovu gđom Melitom Tomaković a koje su me izvijestile kako će rasprave pred navedenim sudovima biti odgođene u razdoblju od 16. ožujka do 1. travnja 2020. (osim rasprava koje imaju hitnost postupanja).

Formalna odluka će biti donesena tijekom današnjeg dana pa Vas molim da pratite obavijesti na službenim stranicama sudova.

U odnosu na Županijski sud u Osijeku do ovoga trenutka nije donesena odluka o odgađanju rasprava nego je predsjednik Županijskog suda u Osijeku gosp. Zvonko Vrban prepustio svakom sucu da u pojedinačnim slučajevima procjeni jesu li se ostvarile pretpostavke za odgodu rasprave ili ne. Nije isključeno da će i Županijski sud u Osijeku u narednim danima donijeti također odluku o odgodi svih rasprava do 1. travnja 2020. a o čemu ću Vas pravovremeno izvijestiti.

U razgovoru s predsjednikom Upravnog suda u Osijeku gosp Božidarom Horvatom predsjednik OZ Osijek obaviješteni smo da se odgađaju sve rasprave prema Upravnom sudu u Osijeku od 16. ožujka – 1. travnja 2020. te da će se sva komunikacija obavljati putem Hrvatske pošte. Isto tako smo obaviješteni da se ne dolazi na objave presuda.

Ujedno Vas obavještavam da će prostorije Odvjetničkog doma u Osijeku biti zatvorene za sve članove u razdoblju od 16. ožujka – 1. travnja 2020. Daljnja komunikacija sa Zborom obavljat će se putem e-maila, telefona i mobitela tajnice Ivane Đurica 098/655 708 i mene osobno 098/897 374.

S kolegijalnim poštovanjem,

Andreas Mlikota, odvjetnik

Predsjednik OZ Osijek