Drugi tečaj učenja na daljinu HELP pokrenut u HOK-u

Drugi tečaj učenja na daljinu HELP s temom: “Uvjeti dopuštenosti zahtjeva podnesenih Europskom sudu za ljudska prava” pokrenut je u Hrvatskoj odvjetničkoj komori 28. listopada 2019. godine.

Sudionike ovog programa je na početku pozdravio predsjednik HOK-a Josip Šurjak koji je istaknuo važnost učenja i edukacije. Hrvatska odvjetnička komora svojim članovima, rekao je, osigurava edukaciju, i posebice e-tečajeve kao oblik učenja koji možda i najbolje odgovara zahtjevima i dinamici odvjetničke profesije.

«Vjerujem da ćete od ove edukacije dobiti ono najvrednije, a to je znanje», istaknuo je predsjednik HOK-a. Odvjetnička akademija Hrvatske odvjetničke komore već drugu godinu organizira ovakav oblik edukacije, koji bi se trebao nastaviti i u budućnosti.

Uvod u program HELP-a izložila je Ana Medarska-Lazova (voditeljica projekta HELP, Odjel za nacionalnu provedbu ljudskih prava, Opća uprava za ljudska prava i vladavinu prava, Vijeće Europe).

O praktičnim aspektima provedbe tečaja programa HELP kao i o iscrpljenju pravnih lijekova prije podnošenja zahtjeva ESLJP-u govorila je Nataša Belamarić (viša ustavnosudska savjetnica, nacionalni tutor programa HELP), dok je Ines Bojić (odvjetnica u Zagrebu, nacionalni info-point programa HELP) govorila o praktičnim iskustvima kod podnošenja zahtjeva ESLJP-u.