Odvjetnička akademija HOK-a organizira novi HELP program

Odvjetnička akademija Hrvatske odvjetničke komore i ove godine organizira HELP program, učenje na daljinu, čiji je cilj pravnim (ali i ostalim) profesionalcima, približiti primjenu europskih standarda ljudskih prava u svakodnevnom radu.

Važnost profesionalnog usavršavanja metodom on-line prepoznala je Odvjetnička akademija HOK-a, u čijoj organizaciji je, zajedno s Europskim programom za obrazovanje pravnika u području ljudskih prava, 21. veljače 2020.. u Hrvatskoj odvjetničkoj komori održana  uvodna radionica tečaja učenja na daljinu programa HELP, s temom „Uvjeti dopuštenosti zahtjeva podnesenih Europskom sudu za ljudska prava“

Odvjetnici, polaznici tečaja, upoznati su sa načinom učenja na ovoj platformi, te su im od strane Ane Medaraska -Lazove, voditeljice projekta HELP Vijeća Europe, ukratko prezentirane praktične informacije i preporuke,te je ukazano na najčešće greške prilikom ispunjavanja i podnošenja zahtjeva ESLJP-u.

S praktičnim aspektima provedbe tečaja polaznike je upoznala Nataša Belamarić, nacionalni tutor programa HELP. Ona će polaznike voditi kroz cjelokupan tečaj, biti na raspolaganju za pitanja, komentare, ali provjeru znanja tijekom i na kraju tečaja.