Važna obavijest o dostavi polica osiguranja odvjetnika/odvjetničkih društava HOK-u od 1. rujna 2019.

Hrvatska odvjetnička komora obavještava sve svoje članove da se od 1. rujna 2019. godine pa nadalje police osiguranja odvjetnika/odvjetničkih društava (ovjerene i potpisane) trebaju dostavljati Hrvatskoj odvjetničkoj komori isključivo na adresu elektroničke pošte police@hok-cba.hr, uz naznaku predmeta: polica osiguranja 

Hrvatska odvjetnička komora također koristi ovu priliku da podsjeti da odvjetnici i odvjetnička društva sukladno odredbama članka 44. Zakona o odvjetništvu (Narodne novine broj 09/94, 117/08, 50/09, 75/09, 18/11) moraju biti osigurani od odgovornosti za štetu koju bi mogli počiniti trećima obavljanjem odvjetništva te su dužni HOK-u dostaviti presliku police osiguranja i izvijestiti o svakoj promjeni koja nastane tijekom osiguranja i to u roku od 8 dana od dana sklapanja police osiguranja ili nastale promjene tijekom osiguranja.

Molimo da vodite računa o kontinuitetu vremenskog razdoblja trajanja osiguranja od odgovornosti, jer ne smije biti neosiguranog vremenskog razdoblja/prekida u trajanju osiguranja.