Sufinanciranje tečajeva za odvjetničke vježbenike HOK-a

Drage kolegice i kolege,

Udruga odvjetničkih vježbenika nastavlja s promicanjem i omogućavanjem stručnog osposobljavanja naših članova i kolega.

Odlukom Upravnog odbora Udruge odlučeno je da se kao i ranijih godina nastavi sa sufinanciranjem svih tečajeva koji imaju za cilj dodatno obrazovanje i podizanje konkurentnosti odvjetničkih vježbenika.

Tečajevi se sufinanciraju u iznosu od maksimalno 400,00 HRK / 53,09 EUR po jednom semestru.

U tablici u privitku nalaze se svi pružatelji usluga obrazovanja s kojima je Udruga dogovorila popust za odvjetničke vježbenike te su navedene cijene odnosno popusti primjenjivi na redovne cijene. Upućujemo svakog zainteresiranog da se individualno dodatno raspita o terminima početka edukacije, detaljima izvođenja, kao i o načinima plaćanja kod pružatelja stručnog usavršavanja.

Napominjemo kako popis u privitku nije isključiv te se odnosi samo na one pružatelje obrazovanja s kojima smo uspjeli dogovoriti popust za odvjetničke vježbenike. Ako se odlučite na drugog pružatelja obrazovanja, slobodni ste to učiniti te se primjenjuju isti koraci za ostvarivanje sufinanciranja.

OSTVARIVANJE SUFINANCIRANJA

Spomenuti iznos od maksimalno 400,00 HRK / 53,09 EUR HOK će isplaćivati direktno na račun pružatelja usluge te se odnosi na sufinanciranje cijene same edukacije. Kako bi se ostvarilo sufinanciranje račun treba biti sastavljen na sljedeći način:

– treba glasiti na Hrvatska odvjetnička komora, Koturaška 53/II, 10000 Zagreb, OIB: 97760500066 uz napomenu da je svrha plaćanja sufinanciranje edukacije/jezičnog tečaja za odvjetničkog vježbenika/cu (vaše ime i prezime, te ostali podaci);

– dostavlja se u originalu direktno na adresu Hrvatske odvjetničke komore ili mailom na hok-cba@hok-cba.hr;

– mora glasiti na iznos od maksimalno 400,00 HRK / 53,09 EUR (neovisno o ukupnoj većoj cijeni tečaja, račun treba biti isključivo na 400,00 HRK / 53,09 EUR). U tu svrhu savjetujemo da s pružateljem edukacije dogovorite ovakav dvodijelni način plaćanja.

DODATNE NAPOMENE

U jednom semestru je moguće iskoristiti pravo na jedno sufinanciranje dok se u drugom akademskom semestru možete prijaviti za sufinanciranje drugog tečaja.

Za ostvarivanje prava na subvencioniranje bitno je da se tečaj upiše i konzumira za vrijeme dok ste odvjetnički vježbenik te da račun glasi na datum koji prethodi eventualnom upisu u imenik odvjetnika odnosno ispisu iz imenika odvjetničkih vježbenika HOK-a.

Preporučujemo da račun za HOK pošaljete što prije jer HOK izvršava uplate ovisno o svojim redovnim zadacima stoga može doći do kašnjenja u plaćanjima ako se čeka zadnji tren.

Za sve upite koji se odnose na ostvarivanje prava na sufinanciranje ili je potrebno pojašnjenje pojedinog koraka, slobodno nam se obratite na tecajevi.uov@gmail.com ili uov@hok-cba.hr.

 

Upravni odbor Udruge odvjetničkih vježbenika

 

UOV – Popis tečajeva