Rad Udruge

Seminar za stručno obrazovanje odvjetničkih vježbenika za polaganje pravosudnog ispita:

Hrvatska odvjetnička komora, sukladno zakonskoj regulativi, organizira Seminar za stručno obrazovanje odvjetničkih vježbenika i to na način da se vrijeme održavanja seminara prilagođava ispitnim rokovima za polaganje pravosudnog ispita uz napomenu da odvjetnički vježbenik ima pravo sudjelovati samo jedanput na seminaru. Za vježbenike zaposlena nakon 01.siječnja 2009. godine, potvrda o prisustvu seminaru je jedan od uvjeta koje mora sadržavati prijava za polaganje pravosudnog ispita. Nakon završenog seminara, na zahtjev kandidata potvrdu izdaje Hrvatska odvjetnička komora.

Program obrazovnih aktivnosti Odvjetničke akademije HOK-a

Program obrazovnih aktivnosti Odvjetničke akademije HOK-a za vrijeme od 1. veljače do 30. lipnja 2020. te od 1. rujna 2020. do 31. siječnja 2021. možete pronaći u prilogu


Svečana večera izabava odvjetničkih vježbenika:

Udruga odvjetničkih vježbenika najmanje dva puta godišnje organizara zabave odvjetničkih vježbenika. Tradicionalno se takve zabave organiziraju povodom održavanja godišnje skupštine kada se biraju članovi u tijela Udruge te zabava koja se organizira prije Božićnih blagdana, a koje su prilika da se vježbenici, u ugodnom ambijentu zabave, sklope nova poznanstva i izmijene iskustva.


Sportske igre:

Sportske igre odvjetnika i odvjetničkih vježbenika održavaju se svake godine krajem rujna i početkom listopada. Igre se svake godine održavaju na drugom mjestu, a broj sudionika iz godine u godinu raste.


Ostali projekti i budući ciljevi:
Ostali projekti se sastoje u organiziranju predavanja o aktualnostima u zakonodavstvu i ostalim pitanjima bitnim za vježbenike, te organiziranju putovanja i smještaja vježbenika pri posjeti riječkom karnevalu i drugim zanimljivim događanjima.
Budući ciljevi Udruge su bolje povezivanje odvjetničkih vježbenika na razini Republike Hrvatske, pomoć vježbenicima u njihovim pitanjima i problemima putem elektroničke pošte i sl.